4 Ocak 2011 Salı

OVİT HAYAL OLMAKTAN ÇIKTI!

ULAŞTIRMA BAKANLIĞI MÜSTEŞARI HABİP SOLUK "İKİZDERE DUBLE YOLU SON AŞAMADA.14 KM.LİK OVİT TÜNELİ MAYIS AYINDA İHALEYE ÇIKACAK" DEDİ.

İkizdere-İyidere duble yolu hakkında açıklamada bulunan Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı çalışmalar son aşamadadır. En kısa sürede başlanıla çalışmalar tamamlanacaktır.2011 Yılının Mayıs ayında 14 km.lik Ovit Tüneli ihalesine çıkacağız’’ dedi.
Ovit Tünelinin rüya veya hayal olmaktan çıktığını söyleyen Müsteşar Habip SOLUK’ İLE telefonla yaptığım görüşmede Mayıs ayında 14 km. uzunluğunda gidiş dönüşlü olacağı için toplam 24 km.lik Ovit projesi hayata geçecek. Bu Tünel sayesinde bundan sonra Ovit meselemiz kalmayacaktır. Ovit Tüneli bölge için hayati derecede önemlidir. İspirli hemşerilerimiz bu tünel sonrası kahvaltı yapmak için İkizdere’ye gelebilecektir. Ayrıca Çoruh üzerinde önemli bir köprü yapılacak. Gölyurt geçidini aşmak içinde 3800 m.uzunluğunda bir tünel daha açacağız’dedi.
Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip SOLUK’ İkizdere duble yolu çalışmalarında çalışmaların devam ettiği 17 km.lik yerde 10 km.nin çift gidiş geliş olarak tamamen bittiğini. Diğer yerlerde istimlâk problemi dışındaki yerinde çok yakın zamanda tamamlanacağını söylerken, yolun devamı olan 18 km.lik İkizdere aşamasında ise yakında ihaleye çıkılacaktır. Fakat bilindiği gibi burada arazi çok sarp, birçok yerde kayalıklar var. Dere yatağı çok dar. Arazinin uygun olduğu yerlerde duble çalışması olacak. İmkân olmayan yerde ise mevcut yolda iyileştirme yapılarak devam edecektir dedi.


Ulaştırma Bakanlığı Müsteşarı Habip SOLUK-Ovit hayal değil açıklamasını yaptı.

Haber:İsmet KÖSOĞLU

Hiç yorum yok: