23 Aralık 2010 Perşembe

ERZURUM-İSPİR TÜNELİNİN İHALESİ YAPILDI

Rize-Erzurum-Mardin sevgi yolu diye adlandırılan Cumhuriyetin 100.yılında yapılması gereken 100 önemli proje arasında yer alan RİZE-ERZURUM-MARDİN otoyolu için önemli bir adım daha atılarak İspir tüneli proje ihalesi yapıldı.
Erzurum İl Genel Meclis Üyesi Tahsin BAYRAMOĞLU projesi tamamlanan İspir tünelin yakında temelinin atılacağını ve bu tünel ile 52 km.lik mesafenin 17 km.ye ineceğini söyledi.


Tahsin BAYRAMOĞU Erzurum İl Genel meclis Üyesi.

İspir ilçesini temsil eden AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Tahsin BAYRAMOĞLU proje ihalesi yapılan İspir tüneli ile ilgili açıklamasında şunları söyledi.’13 Aralık 2010 tarihi itibariyle Rize-Erzurum yolunun önemli bir ayağını oluşturan İspir(Hortik) Tünel Proje ihalesi tamamlandı. Eski para ile 1.5trilyonluk projenin 2011 yılında tamamlanmasını bekliyoruz. İhaleyi Yüksel İnşaat kazandı. Karadeniz Sahil Oto Yolunun da projesini yapan Yüksel Proje AŞ inşallah kısa zamanda önümüzü açar.


İhalesi yapılan güzergâhın uydu fotoğrafı.

Bu proje ile Kırık-İspir arasındaki Hortik dağı denilen 2380 m.rakımlı Gölyurt Geçidini de aşmış olacağız. Burada 3.8 km.lik yapılacak olan tünel ile 55 km.lik mesafe 17 km.ye inmiş olacak ve yolda zaman olarak 1 saatlik bir zaman kazanımı da olacaktır.’dedi.
Rize-Erzurum karayolu üzerinde Ovit ve Gölyurt adlı iki önemli geçit bulunuyor. Rakımı yüksek olduğu için kış mevsiminde Ovit geçiti ulaşıma kapanırken Gölyurt geçidinde de güçlükle ulaşım sağlanıyor.
2640 m.rakımlı Ovit geçidi ile birlikte 2380 m.rakımlı Gölyurt geçidi de tünel ile geçilmesi halinde 260 km.lik uzunluk yaklaşık 180 km.ye inecek ve bugün 4 saatte gidilen Rize-Erzurum arasında 2 saatte ulaşılmış olacaktır.



Haber:İsmet KÖSOĞLU

3 yorum:

Adsız dedi ki...

What's up i am kavin, its my first time to commenting anywhere, when i read this article i thought i could also create comment due to this good piece of writing.

Feel free to visit my website :: natural cellulite treatment

Adsız dedi ki...

what's the best remedy for tennis elbow

Also visit my blog ... tennis elbow massage relief

Adsız dedi ki...

Ama rosacea laser treatment

my page: rosacea doctor Reydell